Panowie tylko rozróżniłbym dwie rzeczy:
1. Felgi made in china robione dla danego producenta pod jego nadzorem, z zachowaniem narzuconych norm i kontrola jakości.
2. Felgi made in China robione w szopach z przetopionych kapsli, bez zachowania jakichkolwiek norm, wzory kopiowane na chama.
Te poniżej należy do której grupy zaliczyć ? Ksawerów
Pytam bo mam pod nosem, cena nie powala, a do tego można się dogadać względem pozostawienia oponek letnich ori.
Mnogość tego typu tematów zaczyna się robić śmieszna (moderatorzy też na pewno są zachwyceni). Felgi mają się podobać TOBIE a nie Staśkowi z Poznania, Kazikowi z Bydgoszczy czy Mariuszowi z Lublina! Wybierz sam nawet jeśli twój gust to "kupa" dla innych. To twój samochód, twój gust, twoja ewentualna "kupa" :!: :?
Mnogość tego typu tematów zaczyna się robić śmieszna (moderatorzy też na pewno są zachwyceni)
Jeśli to do mnie, to nie bardzo rozumiem.
Dopisałem się do 25 stronicowego tematu, by nie powielać tych samych pytań.
Szukałem na forum tematów lub postów z nazwą tych felg. Nie znalazłem. Żeby nie epatować nadmiernie nazwą felg i firmą, która je sprzedaje, zamieniłem link na tekst.
Zdanie o alufelgach robionych przez "małe, zwinne, żółte rączki" jest powszechnie znane.
W zacytowanym przeze mnie poście, jego autor, rozróżnia produkcje chińskie. Na te produkowane pod nadzorem i z reżimem technologicznym uznanych producentów; i te no name. Kiedy to przeczytałem, skojarzyłem z ofertą firmy z Ksawerowa (gdzie według reklamy, alu są robione do samochodów szacownych marek, które schodzą z linii produkcyjnej - powtarzam: według reklamy).
I stąd moje pytanie.
O gust nie pytałem.
I to tyle.
JOY, chciałem takowe zakupić do swojego ST z tym że 18" od znajomego. Mówił że sprawowały się u niego znakomicie. Nie sa jakies miękkie. Użytkował je jeden sezon i na wyważarce podobno jak nowe. No z tym, że on robił tym autem ok 10tys rocznie max.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
ewentualni pomyśl nad dezent f nieśmiertelną... rb dark też wygląda w rzeczywistość ciekawie...mugello do czarnego też może być nieźle , ktoś ma na forum jak pamiętam , enzo b też ładna ale ramiona nie dochodzą do końca i przy dużym aucie troszku znika , montowałem z tydzień temu do czarnego s60..
no tylko że niektóre z tych felg mają trochę więcej ramion..
[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 11:58 ]
Zamieszczone przez Maicroft
A mnie dalej chodzi po glowie ten Dezent RE dark lub RK dark albo L dark.
Do bialego auta chce ciemne felgi
też mam takie dwa dylematy , musze obuć białą fl i białego sportbacka
[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 12:05 ]
mugello do białego ? tylko ten rant troszkę szeroki , ale na zasadzie kontrastu.. :?
Czy do O2 kombi mogę założyć AEZ WAVE- 16"x 7" ( 5x112 ET 35) ? Chodzi mi głównie o ET 35 czy nie będą ocierać o nadkola - ma może ktoś założony taki rozmiar?
Czy do O2 kombi mogę założyć AEZ WAVE- 16"x 7" ( 5x112 ET 35) ? Chodzi mi głównie o ET 35 czy nie będą ocierać o nadkola - ma może ktoś założony taki rozmiar?
Hej.Ja mam takie ET w swojej skodzie.Nic nie obciera,mozesz zobaczyc jak to wyglada w dziale Nasze Auta.
ja miałem felgi z ET35 i w srebrnej kombi mi nie ocierały a w RSie kombi poliftowym już tak
te same felgi u kolegi w liftbacku nie ocierały :roll:
zasadniczo felgi z tym et nie powinny ocierać ale to graniczne ET bo przednie koła są delikatnie poza obrysem błotnika ale może to bardziej widać przy 17"
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Jakie alufelgi kupić zależy od kilku czynników jak koloru, preferencji, posiadanych opon. W jasnych autach ładnie wyglądają grafitowe a w ciemnych klasyczne, srebrny metalik. Są gusta i guściki.
Proszę o pomoc przy doborze felg. Przymierzam się do zakupu alusów
(prawdopodobnie będzie do firma DEZENT model być może DEZENT V, albo RIAL DH)
Opony barumy asymetryczne 205 55 R16.
Proszę powiedzieć mi jakie ET lepiej wziąć, żeby nic nie ocierało.
Proszę o wyrozumiałość. Jak macie jakieś wskazówki albo uwagi piszcie.
Komentarz